Η υπερβολική χρήση ίντερνετ ανεβάζει την πίεση

Μια έρευνα πανεπιστημίου που διεξήχθη στο νοσοκομείο Henry Ford του Detroit, συνδέει για πρώτη φορά την υπερβολική χρήση internet με την αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Στην έκθεση που δημοσίευσε ο Independent, oι επιστήμονες διαπίστωσαν πως έφηβοι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για περισσότερες από 14 ώρες την εβδομάδα, εμφανίζονταν πιο επιρρεπείς σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Σημάδια υπέρτασης παρουσίασαν 26 άτομα από τους συνολικά 134 μανιώδεις χρήστες του internet που εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό. Το ποσοστό θεωρείται πολύ αυξημένο.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εντοπίζει την ύπαρξη κάποιου συνδέσμου μεταξύ του χρόνου χρήσης του internet και των ενδείξεων υψηλής πίεσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι η μανιώδης χρήση του internet, μπορεί να συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και κοινωνική απομόνωση.

Τέλος, στα απογοητευτικά ευρήματα της έρευνας, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό (43%) υπέρβαρων στους χρήστες που θεωρούνται μανιώδεις, έναντι όσων κάνουν λελογισμένη χρήση του διαδικτύου (26%).
Πηγή: skai.gr