Ανοιχτό ενδεχόμενο πώλησης ορισμένων ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ από Κουρουμπλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) να διατεθούν προς πώληση και στα σούπερ μάρκετ άφησε σήμερα Σάββατο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από την πλευρά των φαρμακοποιών.

«Ένα μέρος τους ενδεχομένως να πάει στα σούπερ μάρκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως η κυβέρνηση έχει βάλει και σε αυτήν την περίπτωση όρους.

Επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου η συμμετοχή στα φάρμακα θα μειωθεί στο 15%, από το 25-30%. Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή, απάντησε πως θα μειωθεί η συμμετοχή για τις αδύνατες ομάδες.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε σε κάθε περίπτωση πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

«Έχω την ισχυρή και τεκμηριωμένη άποψη ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «κανείς από τους διαπραγματευτές δεν μπορεί να πάρει επάνω του μια ρήξη απρόβλεπτη που δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς εύκολα τις συνέπειές της».

Προσέθεσε όμως πως «αν συμβεί κάτι, η ευθύνη θα είναι στην Ευρώπη».

Ο κ. Κουρουμπλής πάντως απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr