Για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί

Μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης φαίνεται πως ανοίγουν οι φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση της Αθήνας να προτείνει στους δανειστές την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και από σούπερ-μάρκετ, κι όχι αποκλειστικά από φαρμακεία.

«Όποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων, θα είναι απέναντί μας με όλη την σημασία της λέξης», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος. Παραθέτει μάλιστα μια προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το φάρμακο χαρακτηρίζεται ως «κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο προϊόν».

Ο κ. Λουράντος εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ευθέως πως εξαπάτησε τους φαρμακοποιούς με «ψέματα» σχετικά με τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ. «Είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ο κ. Λουράντος προειδοποιεί πως «όσοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους [...] σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους», προσθέτοντας ότι όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη των προκατόχων του «είναι ανεγκέφαλος και θα έχει την ίδια και χειρότερη τύχη με αυτούς».
Πηγή: skai.gr