Μόνο επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ρόδου

«Λουκέτο» μπαίνει από τη Δευτέρα, και για ένα μήνα, στα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ρόδου, καθώς, σύμφωνα με το portal rodiaki.gr, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!

Όπως κατήγγειλαν μιλώντας στη Ροδιακή ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής και ο εκπρόσωπος των γιατρών στο δ.σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής η κάθε κλινική λειτουργεί με έναν ή δύο γιατρούς και ακόμη και αυτές στις οποίες υπάρχουν τρεις, θα έπρεπε να λειτουργούν τουλάχιστον με πέντε γιατρούς!

Το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων δεν είναι κάτι νέο, αφού ήδη εδώ και ένα μήνα άρχισε το κλείσιμο στις αίθουσες των χειρουργείων. Έτσι από τις τρεις αίθουσες που λειτουργούσαν, μείναμε στις δύο, (μία για τακτικά και μία για επείγοντα περιστατικά) και πλέον έχει απομείνει μόνο μία!

Eίναι ενδεικτικό ότι μόνο στην Ορθοπεδική Κλινική – σύμφωνα με τον διευθυντή της- βρίσκονται στην αναμονή 600 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα.

Ως εκ τούτου ο όγκος των ασθενών ανεβαίνει επικίνδυνα αφενός γιατί μειώθηκαν τα χειρουργεία αφετέρου επειδή η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται και έτσι οι λίστες είναι τεράστιες.

Σοβαρές καταγγελίες έγιναν στη Ροδιακή και από ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου, σύμφωνα με τους οποίους δεν υπάρχει θέρμανση αλλά ούτε και ζεστό νερό με αποτέλεσμα να κρυώνουν.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για την έλλειψη κλινοσκεπασμάτων, αφού ακόμη και τα υπάρχοντα που δίδονται στους ασθενείς είναι παλιά και φθαρμένα!

Πηγή: skai.gr