Αισιόδοξος για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης ο υπ. Υγείας

Αισιόδοξος για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Θήρας, που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει λειτουργήσει, εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας, χωρίς ωστόσο να έχει έτοιμη ακόμη τη λύση.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής «δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο στη Σαντορίνη, γιατί αποτελεί μία δαπάνη που δεν μπορεί να αναληφθεί από το ελληνικό δημόσιο και το σύστημα υγείας».

Γνωστοποίησε ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί στο Υπουργείο μία πρόταση που κατά τον Υπουργό αναμένεται να οδηγήσει στην επίτευξη και των δύο στόχων της κυβέρνησης, που είναι η μη χρηματοδότηση της λειτουργίας του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης των κατοίκων της Θήρας σε αυτό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού υπογράμμισε ότι «το νοσοκομείο Σαντορίνης είναι ήδη τελειωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, όμως δυστυχώς εδώ και 3 χρόνια παραμένει κλειστό παρά την φυσιολογική απαίτηση όλων των τοπικών φορέων και των κατοίκων της» σημείωσε εμφατικά ότι εκτός των κατοίκων της, η Σαντορίνη είναι και ένα νησί «που δέχεται επιπλέον και 1,5 με 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο».

Πάντως, στη διατύπωση της ριζικής διαφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, ο Υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε « αν διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών της Θήρας στο νοσοκομείο, ποιο είναι το πρόβλημα; Αυτό που έχει φτιαχτεί πρέπει να λειτουργήσει για να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Θήρας , αν συμφωνήσουμε σε αυτό μπορούμε να φτάσουμε στον κεντρικό στόχο που φτιάχτηκε το νοσοκομείο».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου