Πιθανό κρούσμα Έμπολα στην Ιρλανδία

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου ενός 43χρονου βρίσκεται η Ιρλανδία, εν μέσω ανησυχιών πως ο συγκεκριμένος άνδρας είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως ο Ντέσι Κουίν από την κομητεία Ντόνεγκαλ εργαζόταν για εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Σιέρα Λεόνε, από όπου είχε επιστρέψει στην Ιρλανδία προ δύο ή τριών εβδομάδων.

Η δυτικοαφρικανική χώρα, μαζί με τη Γουινέα και τη Λιβερία βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης της θανατηφόρας ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.350 ανθρώπους από τον Μάρτιο και μετά, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Γείτονες του 43χρονου Ιρλανδού ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό του την Πέμπτη ίσως λάμβανε αγωγή κατά της ελονοσίας.

Η σορός του βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Λέτερκενι στο Ντόνεγκαλ.

Η επικεφαλής του Κέντρου Εποπτείας Προστασίας Υγείας Δρ. Νταρίνα Ο’ Φλάναγκαν εμφανίστηκε καθησυχαστική, λέγοντας πως ο κίνδυνος για το κοινό είναι μικρός. Όπως εξήγησε, για να ανησυχεί κάποιος θα πρέπει να είχε έρθει σε επαφή με σωματικά υγρά του θύματος.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο