Με λουκέτο κινδυνεύουν τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν άμεσα με άτακτη χρεοκοπία, εξαιτίας, όπως σημειώνουν, των τεράστιων «επιστροφών» που απαιτεί το Υπουργείο Υγείας για το 2013, αλλά και για το 2014 με τη μορφή rebate και clawback.

Τα σχετικά σημειώματα έφτασαν στα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα την Πέμπτη απαιτώντας την επιστροφή σχεδόν του 50% των δεδουλευμένων τους για το 2013. Η ΠΑΣΙΔΙΚ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η φυλακή είναι πλέον ορατή προοπτική για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Φυλακή γιατί πολύ απλά το Υπουργείο Υγείας συμπεριφέρεται σαν Οθωμανός Σουλτάνος που κλέβει το βιός των υπηκόων του!»

Την ίδια στιγμή, τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας με τις ληξιπρόθεσμες και «κουρεμένες» οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου 2007 – 2011 ακόμα να πληρωθούν, τις τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ να παρακρατούνται και να συσσωρεύονται και την Διοίκηση του Οργανισμού να λειτουργεί, όπως καταγγέλλει ο κλάδος, εκβιαστικά ενόψει της νέας συμβάσεως η οποία, στο μέσον σχεδόν της χρονιάς δεν έχει υπογραφεί ακόμα.

Η οικονομική δυσπραγία οδηγεί τις επιχειρήσεις του κλάδου σε αναγκαστικές απολύσεις προσωπικού, καθώς οι μονάδες αδυνατούν να καλύψουν τα ελάχιστα έξοδά τους.
Πηγή: Λουίζα Κροντήρη