Κλείσιμο

Στους 157 οι νεκροί του MERS στη Σαουδική Αραβία με 10 θύματα σε δύο μέρες

Στους 157 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα του κοροναΐου MERS στη Σαουδική Αραβία, αφότου 10 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνον κατά τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω της θανατηφόρας ασθένειας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως διαγνώστηκαν 20 νέα ανθρώπινα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων λοιμώξεων να ανέχεται πλέον σε 511.

Ο ρυθμός εμφάνισης λοιμώξεων από τον MERS στο σουνιτικό βασίλειο έχει αυξηθεί ανησυχητικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την έξαρση κρουσμάτων που συνδέονται με νοσοκομεία της Τζέντας και του Ριάντ.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο και ήδη αυξήθηκε κατά επιπλέον 25% το Μάιο.

Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επικρίνει τη Σαουδική Αραβία για τις ανεπαρκείς προφυλάξεις που έχει λάβει προκειμένου να προλάβει ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις του MERS. Μετά την κριτική του ΠΟΥ, η Σαουδική Αραβία απέλυσε τον διευθυντή νοσοκομείου της Τζέντα όπου νοσηλεύονταν δεκάδες θύματα του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι παρά τη «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων του κοροναϊού, η ασθένεια δεν συνιστά ακόμη παγκόσμια απειλή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ