Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Φαρμακοποιοί: Ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία αν απελευθερωθούν τα ΜΗΣΥΦΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις έως στις Ευρωεκλογές, στις 25 Μαΐου, απειλούν οι φαρμακοποιοί αν η κυβέρνηση υπαναχωρήσει στην απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Οι φαρμακοποιοί κάνουν μάλιστα λόγο για αιτία πολέμου. 

Το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

«Εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία», διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί και ζητούν από την κυβέρνηση να στηρίξει τις θέσεις του υπουργείου Υγείας.

«Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά εξάντλησαν τα περιθώρια τους. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ