ΠΦΣ: Ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία αν περάσουν αιτήματα της τρόικα

Στα «χαρακώματα» παραμένουν οι φαρμακοποιοί, εν αναμονή του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Αιχμή είναι το ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται επίσης στις προτάσεις της τρόικα για κατάργηση των αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων, για αλλαγές στα πληθυσμιακά κριτήρια και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί σε μη φαρμακοποιούς το δικαίωμα να ανοίγουν φαρμακεία.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποίησε τη Δευτέρα πως εάν η κυβέρνηση παραδοθεί «αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς» τότε υπάρχει ενδεχόμενο «οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία».

Σημειώνει δε πως «11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά αν η τρόικα απαιτήσει οποιαδήποτε από τις αλλαγές που προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ».

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από τη Γενική Συνέλευση «να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων».

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Πηγή: Λουίζα Κροντήρη, Newsdesk ΣΚΑΪ