Τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο της συνάντησης Λυκουρέντζου-τρόικα

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο συναντήθηκαν την Δευτέρα οι επικεφαλής της τρόικα, με την συζήτηση να περιστρέφεται εν πολλοίς γύρω από τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ.

«Υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ' αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013», όπως δήλωσε ο κ. Λυκουρέτζος στον απόηχο της συνάντησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η συνεργασία με τους αντιπροσώπους της τριμερούς υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη, με τους εκπροσώπους των δανειστών να σημειώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην οικονομική διαχείριση του τομέα της Υγείας.

«Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της Υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα, και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης» κατέληξε ο κ. Λυκουρέτζος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ