Πρώτο θύμα του νέου κορονοϊού στην Γαλλία

Το πρώτο θύμα του νέου κορονοΐου MERS, που έχει πολλές ομοιότητες με τον SARS, κατέγραψε την Τρίτη η Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

«Ο πρώτος ασθενής είναι νεκρός», δήλωσε λακωνικά εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Γαλλίας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών, ο οποίος πιστεύεται πως προσβλήθηκε από τον ιό στο Ντουμπάι. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 23 Απριλίου.

Πέραν του θύματος, με τον νέο κορονοϊό έχει διαγνωστεί και ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος μοιράστηκε το ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου με τον 65χρονο για τρεις ημέρες, και νοσηλεύεται από τις 9 Μαΐου.

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο νέος κορονοϊός, έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 22 ανθρώπων. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει αβέβαιος, ενώ τα περισσότερα ανθρώπινα κρούσματα και θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Σαουδική Αραβία.

Ο επίμαχος ιός, γνωστός πλέον ως Κορονοϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS), μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό, πνευμονία, και σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο SARS και άλλοι παρεμφερείς ιοί, ενώ πολλοί ασθενείς χρειάζονται μέχρι και μηχανική υποστήριξη προκειμένου να αναπνεύσουν.

Σε αντίθεση όμως με τον SARS, ο MERS προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκεια.

Ο SARS εμφανίστηκε στα τέλη του 2002 στην Κίνα, προτού προκαλέσει διεθνή πανδημία στις αρχές του 2003. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν με τον SARS σε περίπου 30 χώρες. Σε παγκόσμια κλίμακα, 774 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ