Νορβηγική έρευνα: Δεν τεκμηριώνεται ότι τα κινητά βλάπτουν την υγεία

Αναλυτικά η έρευνα ΕΔΩ

Μετά από χρόνια ερευνών και ευρείας χρήσης των κινητών τηλεφώνων δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα κινητά τηλέφωνα όντως βλάπτουν την υγεία.

Σύμφωνα με μελέτη ειδικής επιτροπής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παραγγελία της κυβέρνησης της σκανδιναβικής χώρας, τα τα στοιχεία που θέλουν - κατά κύριο λόγο – το κινητό τηλέφωνο να προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου, ανδρική στειρότητα και άλλες ασθένειες, δεν είναι αξιόπιστα.

Όπως υποστηρίζεται στην έρευνα, τα τελευταία 20 χρόνια (οπότε οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν ευρέως τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας στην καθημερινότητα τους) δεν έχει διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος αυξάνεται με τη χρήση κινητών.

«Δεν υπάρχει επιστημονική βάση σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποφεύγονται τα μαγνητικά πεδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Όσον αφορά τη θερμότητα που αναπτύσσεται γύρω από την περιοχή του αυτιού όταν κρατάμε το ακουστικό, διευκρινίζεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του δέρματος δεν οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αλλά στη θερμότητα από την μπαταρία της συσκευής η οποία δεν είναι επιβλαβής.
Πηγή: skai.gr