Κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά – διευρύνονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Κλειστά είναι από το πρωί τα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω συνεδρίασης του φαρμακευτικού συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στο θέμα της επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τα φαρμακεία του Πειραιά απορρόφησαν μεγάλο μέρος των συνταγών ασφαλισμένων τον Ιούνιο, που δεν χορηγούσαν τα υπόλοιπα φαρμακεία της Αττικής, αλλά πλέον έχουν τεράστιο πρόβλημα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου της πόλης Κωνσταντίνος Κούβαρης. Όπως είπε, ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει 30 εκατομμύρια μόνο στα φαρμακεία του Πειραιά για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο ένας μετά τον άλλο οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Χθες σταμάτησε ο σύλλογος Ροδόπης, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχωρούν από τη ερχόμενη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας και της Ημαθίας.

Ήδη σε κινητοποιήσεις βρίσκονται 14 φαρμακευτικοί σύλλογοι (Κέρκυρας, Κοζάνης, Φλώρινας, Εύβοιας, Κρήτης, Μαγνησίας, Κορίνθου, Κυκλάδων, Γρεβενών και Αργολίδας).
Πηγή: skai.gr