Κατάρρευση του συστήματος υγείας καταγγέλλουν οι αρμόδιοι φορείς

Την άμεση επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ζητούν με επιστολή τους προς τον επικεφαλής της Τask Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, οι φορείς του φαρμάκου, κάνοντας λόγο για ευρεία υγειονομική κρίση και κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Στην επιστολή, που στάλθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, αναφέρεται το οριακό σημείο στο οποίο έχει περιέλθει ο τομέας της υγείας και πιο ειδικά ο κλάδος του φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της, πρέπει να υπάρξει έκτακτη και επείγουσα ένεση ρευστότητας προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες των ασφαλισμένων.

Στο μεταξύ ερώτηση στην ΕΕ για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Έκκληση στους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη», ανέφερε σε σχετικές του δηλώσεις, τονίζοντας ότι η υγεία και η περίθαλψη είναι «υψίστη προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το σύστημα Υγείας είναι «υπό κατάρρευση», λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, σημείωσε ακόμα. που, τα οποία οφείλονται στα χρίνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.


Πηγή: skai.gr