Κλείσιμο

Γαλλία: Οι αρχές συνιστούν προληπτική αφαίρεση των εμφυτευμάτων

Την αφαίρεση «για προληπτικού λόγους» όλων των εμφυτευμάτων στήθους της εταιρείας ΡΙΡ, ακόμα και αν δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα, συνέστησε ο γάλλος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν

Το υπουργείο διευκρινίζει πως «έχει αποδειχτεί πως υπάρχει κίνδυνος τα εμφυτεύματα αυτά να διαρραγούν ή να υπάρξει μόλυνση από την σιλικόνη που περιέχουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αφαίρεσή τους».

Περίπου 30.000 γυναίκες στη Γαλλία έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αύξησης στήθους χρησιμοποιώντας τα εμφυτεύματα αυτά, ορισμένα από τα οποία περιέχουν μη ιατρική σιλικόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα εμφυτεύματα αυτά να υποστούν ρήξη.

Μέχρι σήμερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές είχαν συστήσει απλώς στις γυναίκες που έφεραν τα εμφυτεύματα αυτά να «συμβουλευτούν τους γιατρούς τους» για να «υποβληθούς στις κατάλληλες κλινικές και ακτινολογικές εξετάσεις» .

Το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αυξημένος κίνδυνος για τις γυναίκες με εμφυτεύματα της εταιρίας ΡΙΡ σε σύγκριση με εμφυτεύματα άλλων εταιρειών» .

Οκτώ γυναίκες που είχαν προσθέσει εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP εμφάνισαν κάποια μορφή καρκίνου.

Η εταιρεία παρήγαγε 100.000 εμφυτεύματα το χρόνο, πριν τα προϊόντα της αποσυρθούν από την αγορά στις αρχές του 2010.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr