Λοβέρδος: Απαράδεκτες οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένος από τους κυρίους Κουτρουμάνη, Δρέτα, Τιμοσίδη, Δημόπουλο και τον διοικητή του ΟΠΑΔ Κυριάκο Σουλιώτη.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος, κατηγόρησε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών.

«Περιμέναμε από τους φαρμακοποιούς να έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, που έχουν λάβει για την αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς. Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;» είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη θα αρχίσει η καταβολή των 100 εκατ. ευρώ για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011 και έως τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχουν εξοφληθεί και τα χρέη του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2010. 

Είπε ακόμα, πως στόχος είναι να πληρώνονται άμεσα, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι γιατροί.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «κάναμε τον ΟΠΑΔ ταμείο για να έχει εισφορές και να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη επιδίωξη του ΟΠΑΔ είναι έως το Φθινόπωρο να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Ταμείου.

«Οι επιλογές ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων βλάπτουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες» είπε ο κ. Κουτρουμάνης. Αναρωτήθηκε γιατί αντιδρούν τώρα οι φαρμακοποιοί, που λύνεται το πρόβλημα. Υποστήριξε ότι οι φαρμακοποιοί ευνοήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των φαρμάκων και της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΟΠΑΔ θα έχει εξοφλήσει στους Φαρμακοποιούς τις οφειλές, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, 2011, είχε προαναγγείλει μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη συνέντευξη του υπουργού Υγείας, την Τετάρτη θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Άμυνας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια, που αφορά όλη τη χώρα, αλλά κυρίως την κεντρική Μακεδονία.

Όπως τόνισε ο γγ του υπουργείου, Αντώνης Δημόπουλος, θα πρέπει άμεσα οι δήμοι να προχωρήσουν στους ψεκασμούς αυτούς για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς μετά τον Απρίλιο θα είναι αργά.
Πηγή: skai.gr