Φαρμακοποιοί: Έντονες αντιδράσεις για το ωράριο

Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Υγείας σε συνέντευξη Τύπου ότι "το θέμα του ανοίγματος των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης είναι στο τραπέζι".

Σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς υπογραμμίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν έχει συζητηθεί και ότι είναι έξω από κάθε λογική και νομιμότητα αφού καταστρατηγείται και διαλύεται πλήρως το σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων, η εργατική νομοθεσία και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης γίνεται αναφορά στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, που μόνο για τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

"H αντοχή και τα όρια μας έχουν κάποιο τέλος και το τέλος έφτασε. Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να αναλαμβάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις για λογαριασμό της πολιτείας όταν η ίδια δεν μπορεί να τις εκπληρώσει. Δεν μπορούν επιπλέον να ανεχθούν και τα μνημονιακά μέτρα, όταν αποτέλεσμα τους θα είναι όχι η καλύτερη φαρμακευτική περίθαλψη αλλά η διάλυση του μέχρι σήμερα εξαιρετικού φαρμακευτικού ιστού της Ελλάδας" καταλήγει η ανακοίνωση των φαρμακευτικών συλλόγων. "

Την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά