Κλείσιμο

Έλλειψη εμβολίων στα κέντρα

Μόνο το υγειονομικό προσωπικό εμβολιάζεται σήμερα στα ειδικά κέντρου του Δήμου Αθηναίων λόγω έλλειψης εμβολίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Υγείας του Δήμου, Παύλο Θεοδωράκη, έχουν παραληφθεί 200 εμβόλια και αυτά μόνο για τους επαγγελματίες υγείας. Για ν' αρχίσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα πρέπει να σταλούν 7.000 εμβόλια, δηλαδή 1.000 για το κάθε ένα από τα επτά εμβολιαστικά κέντρα.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη."Σε πολλές περιοχές δεν έχουν πάει τα εμβόλια, πιθανόν λόγω καθυστέρησης της μεταφορικής εταιρείας. Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μέρες θα γίνουν οι εμβολιασμοί παντού, σε όλον τον πληθυσμό" επισήμανε η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά. Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμη και τα υγιή άτομα που θέλουν να εμβολιαστούν για κάποιους λόγους έχουν το δικαίωμα να πάνε στο νοσοκομείο και να εμβολιαστούν και ότι κανείς δεν μπορεί να τους φέρει αντίρρηση.

Η κ. Λεπτοκαρίδου χαρακτήρισε "εγκληματικά λυπηρό" το γεγονός ότι νοσηλευτές και γιατροί, που δουλεύουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε ογκολογικές κλινικές και σε παιδιατρικές κλινικές εξακολουθούν να μην κάνουν το εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος" Ματθαίος Τσούγκας επισήμανε ότι δεν έχει διαπιστωθεί ούτε μία ανεπιθύμητη ενέργεια και δράση του εμβολίου.
Πηγή: skai.gr