Απογοητευτική η πρώτη ημέρα εμβολιασμού

Θολό παραμένει το τοπίο των εμβολιασμών στη χώρα μας, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτικό, ενώ "λάδι στη φωτιά" έριξε η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής για την Πανδημία της Γρίπης του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος", εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στις επιφυλάξεις που εκφράζονται.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας, κυρίως σε μαθητές. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με "Τα ΝΕΑ" μελετάται το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, αν και οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο μόνο πανικό θα δημιουργήσει.

Κατά την πρώτη ημέρα χθες έναρξης του εμβολιασμού, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – σε μία συμβολική κίνηση – έσπευσε να κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως, το σύνολο σχεδόν του προσωπικού των νοσοκομείων επέλεξε να μην εμβολιαστεί.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", στο εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού χορηγήθηκαν μόλις 79 εμβόλια -και από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Στο Γενικό Κρατικό εμβολιάστηκαν περίπου 50-55 γιατροί και νοσηλευτές και έξι πολίτες, ενώ στον Ευαγγελισμό -το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής με περίπου 3.000 εργαζόμενους- εμβολιάστηκαν μόνο 60 γιατροί και νοσηλευτές.
Πηγή: skai.gr