Πρόκριμα επιτυχίας ο εμβολιασμός των λειτουργών Υγείας

Αρχίζουν από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί για τον ιό της γρίπης Η1Ν1. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, αρχικά θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων και άτομα που ανήκουν σε εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες. Θα ακολουθήσουν με σειρά προτεραιότητας τα άτομα με χρόνια νοσήματα.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η συμμετοχή των λειτουργών της Υγείας στον εμβολιασμό θα αποτελέσει ισχυρό πρόκριμα για την επιτυχία ή μη του εμβολιασμού και των ευπαθών ομάδων, που αρχίζει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου, την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων, ενώ ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόσο και παρακολουθούνται από κάποιο νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

Γιατροί, νοσηλευτές και χρόνιοι πάσχοντες θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΙΚΑ και σε αυτά που λειτουργούν στις νομαρχίες και στους δήμους.
Πηγή: skai.gr