Ο Γ. Σαρόγλου νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γιώργος Σαρόγλου ορίζεται νέος προεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά την παραίτηση για λόγους υγείας του Γιάννη Πιερουτσακου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κάλυψε άμεσα τη θέση, λόγω του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης και ενόψει του εμβολιασμού.

Η θητεία του κ. Σαρόγλου θα είναι τρίμηνη, όπως και εκείνη της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν από την Πέμπτη και για 7 ημέρες, το Α1 Τμήμα του 3ου Γυμνασίου Γαλατσίου , το Α3 Τμήμα του 8ου Γυμνασίου Αιγάλεω και το Τμήμα της Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, στο Δήμο Αθηναίων, λόγω πολλαπλών κρουσμάτων γρίπης.

Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα τμήματα A1, Β2 και Γ2 του Γενικού Λυκείου Νέας Τριγλίας και το Β1 και Β2 του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου.

Κλειστά τις επόμενες ημέρες και δυο τμήματα της πρώτης Λυκείου στο Πειραματικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, με απόφαση του Νομάρχη έκλεισε από την Τετάρτη και για μια εβδομάδα το 3ο Νηπιαγωγείο του Μακρυχωρίου Ημαθίας καθώς νηπιαγωγός εμφάνισε συμπτώματα γρίπης. (Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Βέροιας, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της).
Πηγή: skai.gr