Τέσσερις χιλιάδες νεκροί από τη νέα γρίπη...

Η νέα γρίπη Η1Ν1 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.100 ανθρώπων σε 191 χώρες από την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο και μέχρι τώρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ αποκάλυψε ότι η επιδημία εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Η ασθένεια έχει προκαλέσει "το λιγότερο 4.108 θανάτους", ή 192 θανάτους την εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΠΟΥ.

Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρρωστήσει από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, ένας αριθμός όμως που δεν

Η ασθένεια έχει προκαλέσει το λιγότερο 4.108 θανάτους ή 192 θανάτους την εβδομάδα

αποτυπώνει την πραγματικότητα, όπως υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, καθώς πολλές χώρες δεν καταγράφουν αυστηρά τις περιπτώσεις της γρίπης.

Μεταξύ των χωρών του βόρειου ημισφαιρίου, όπου η νέα γρίπη εξελίσσεται αυτή την στιγμή, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει επηρεαστεί περισσότερο.

Το Μεξικό, απ' όπου ξεκίνησε ο ιός την άνοιξη, αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. "Ένας αυξημένος αριθμός ασθενειών του αναπνευστικού αναφέρθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες", πρόσθεσε ο οργανισμός.

Στην Ευρώπη, όπου η νέα γρίπη Η1Ν1 έχει προκαλέσει τουλάχιστον 176 θανάτους και περισσότερους από 56.000 ασθενείς, οι χώρες που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι η Γαλλία, η Ιρλανδία και η βόρεια Βρετανία.

Πηγή: skai.gr