Σε κατ'οίκον νοσηλεία οι μαθητές

Σε κατ΄οίκον νοσηλεία βρίσκονται οι μαθητές των Λυκείων Μελισσίων και Χαϊδαρίου που προσβλήθηκαν από τον ίο της νέας γρίπης, ενώ ένας 16χρονος μαθητής από το Λύκειο Μελισσίων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πνευμονία. Εντούτοις, η κατάσταση της υγείας του είναι ελεγχόμενη.

Ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Παναγιώτης Ευσταθίου δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες και τα υγιή παιδιά των τάξεων και του τμήματος που έκλεισαν.

Μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι συνολικά επτά: Τέσσερα στο Χαϊδάρι και τρία στα Μελίσσια και όλα εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Μετά τον εντοπισμό των επτά κρουσμάτων αποφασίστηκε η διακοπή έως την Παρασκευή των μαθημάτων της Β' και Γ΄ τάξης του Λυκείου Μελισσίων και ενός τμήματος της Α' τάξης στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου.

Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα λόγος ανησυχίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις απουσίες των μαθητών. Από την πλευρά της η ΓΓ του Υπουργείου κα Νίκη Γκοτσοπούλου σημείωσε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα υγιεινής και έλλειψης υλικών στα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στο μέλλον θα κλείσουν και άλλα σχολεία και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ενημερώνει πιο γρήγορα τη νομαρχία Αθηνών, ώστε να υπάρχει χρονική δυνατότητα για να ενημερώνονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Πηγή: skai.gr