Εν αναμονή της απόφασης για τα σχολεία

Περί τα μέσα Αυγούστου αναμένεται η εισήγηση του Εθνικού και Επιστημονικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης, σχετικά με το άνοιγμα ή μη των σχολείων από τη νέα σχολική χρονιά.

Το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας το κανονικό άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Το Βήμα», το πιθανότερο είναι να μην αποφασιστεί το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται και η εισήγηση των επιστημόνων του Συμβουλίου σχετικά με τις ομάδες του πληθυσμού οι οποίες πρέπει να λάβουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά τα αντιιικά φάρμακα, το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου να αρχίσουν να διατίθενται και πάλι από τα φαρμακεία, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Αναμένεται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα 215.000 κουτιά αντιιικών σκευασμάτων να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η χορήγηση θα γίνεται με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση, συνοδευόμενη από ειδική συνταγή.
Πηγή: Πηγή: Το Βήμα