Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ένας άνδρας, 30 ετών, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο ασθενής ανέπτυξε πνευμονία και διασωληνώθηκε.

Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ σταθερή είναι η κατάσταση των άλλων δύο σοβαρών περιστατικών της νέας γρίπης, του 42χρονου άνδρα και της 16χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στον κατάλογο των νοσοκομείων αναφοράς για τη νέα γρίπη εντάσσονται τέσσερα ακόμα νέα νοσοκομεία: το Γ.Ν. Μελισσίων "Α. Φλέμιγκ" και το Γ.Ν. Νέας Ιωνίας "Κωνσταντοπούλειο" στην Αθήνα και τα Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" και "Ιπποκράτειο" (για τα παιδιά) στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι εντάσσονται ως Εργαστήρια Αναφοράς, πέρα των τριών που ήδη λειτουργούν, τα μικροβιολογικά εργαστήρια των πανεπιστημιακών γενικών νοσοκομείων Ηρακλείου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων.

Δύο ασθενείς σε κρουαζιερόπλοιο

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Σελέμπριτι Σόλμπις», στο οποίο σύμφωνα με τον ιατρό του πλοίου επιβαίνουν δύο άτομα με συμπτώματα της νέας γρίπης. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 8 ετών και έναν 23χρονο ναυτικό, μέλος του πληρώματος.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες θα περιμένουν το πρωί το πλοίο στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο ανάλογες περιπτώσεις αντίστοιχων κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τις προηγούμενες ημέρες, αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες εκτός απ΄ αυτούς που ήταν ασθενείς.
Πηγή: skai.gr