Νέο κρούσμα της γρίπης Α

Πατήστε εδώ για τα μέτρα προφύλαξης που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Νέο κρούσμα της γρίπης Α εντοπίστηκε σε θαλαμηγό στη Μαρίνα Ζέας.

Πρόκειται για άνδρα 59 ετών από το Κουβέιτ, ιδιοκτήτη της θαλαμηγού Sea Breeze.

Ο ίδιος μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε πήγε την Τρίτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου του ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός.

Τρία ακόμα άτομα -ένας Τούρκος και δύο Φιλιππινέζοι- που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους ελέγχθηκαν και ήταν αρνητικοί.

Το σκάφος είχε καταπλεύσει στη Μαρίνα από τη Μύκονο.

"Η πανδημία της νέας γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα στον κόσμο δήλωσε" την Τετάρτη η αρμόδια Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, αν και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το ποσοστό θνησιμότητας παραμένει σχετικά μικρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν διαγνωσθεί 17.189 κρούσματα στην ΕΕ, με 29 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο και 4 στην Ισπανία. Εκτός ΕΕ έχουν διαγνωσθεί 149.364 κρούσματα και έχουν καταγραφεί 810 θάνατοι.

Στην Ελλάδα, τα κρούσματα της γρίπης Α ανέρχονται σε 520, ήπιας μορφής και η πλειονότητα των ασθενών είναι ξένοι.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε ευρεία κομματική σύσκεψη ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση ελλείψεις στο σχεδιασμό, στο συντονισμό όλων των αρμοδίων και στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη νέα γρίπη.

Στο Μεχικό,  δέκα ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους  από τη νέα γρίπη Α, ανεβάζοντας στους 138 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού Η1Ν1, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Μεξικού.

Το Μεξικό έχει καταγράψει 14.861 περιπτώσεις της νέας γρίπης Α, οι 760 εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η περιοχή Τσιάπας στα νοτιοανατολικά της χώρας θεωρείται η πλέον πληγείσα περιοχή της χώρας.
Πηγή: skai.gr