Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά – Η στιχομυθία

Ναντίν Χαρδαλιά

Απειλή μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι δέχθηκε η Ελένη Ράικου στο πλαίσιο πιέσεων για να φθάσει στη Βουλή δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή». 

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή του απάντησε ότι χωρίς στοιχεία δε θα παραπέμψει κανέναν. «Στείλε τη δικογραφία και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν άλλοι» επέμεινε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «Κάτσε τότε  και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου.…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

 

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι είναι γνωστή η σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου  με την νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ειρήνη Τουλουπάκη κι ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους όπως αναφέρει και ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. 

Και κατονομάζοντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», υποστηρίζει πως ο ίδιος είχε βαφτίσει τον εαυτό του έτσι. «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως ‘’Ρασπούτιν’’, λέγοντας χαρακτηριστικά "όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε". Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν» αναφέρει η κ. Ράικου. 

Οι καταθέσεις της κ. Ράικου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκαν στην Βουλή προκειμένου να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δικογραφία βάσει της οποίας η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τις πιέσεις που δεχόταν ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis προκειμένου να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα είχε αναφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και τη διαβίβαση της στη Βουλή.