Επεισόδια έξω από ΑΣΟΕΕ: «Φοβήθηκα για την ζωή μου, γι αυτό πυροβόλησα στον αέρα», κατέθεσε ο αστυνομικός

Εξήγησε πως πυροβόλησε καθώς είχαν εγκλωβιστεί και παρόλο τους ελιγμούς που εκαναν με το περιπολικό δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τα άτομα με τις κουκούλες που πετούσαν πέτρες και καδρόνια εναντίον τους

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Σε δυο άξονες κινήθηκε η κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός που το πρωί πυροβόλησε στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση που δέχτηκε το περιπολικο στο οποίο επέβαινε με άλλους δυο συναδέλφους του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε πως φοβήθηκε για την ζωή του την ώρα που άτομα με κουκούλες άρχισαν να πετάνε πέτρες και καδρόνια εναντίον τους ενώ εξήγησε πως πυροβόλησε καθώς είχαν εγκλωβιστεί και παρόλο τους ελιγμούς που εκαναν με το περιπολικό δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Ο αστυνομικός κατάθεσε πως φώναξε στους κουκουλοφόρους να φύγουν γιατί θα κάνει χρήση του όπλου του. «Aφήστε με να περάσω γιατί θα κάνω χρήση του όπλου», τους φώναξε χαρακτηριστικά.

Αυτοί συνέχισαν να πετάνε αντικείμενα, ο αστυνομικός ένιωσε πως δεν μπορεί να ξεφύγει και τότε πυροβόλησε.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν και γι αυτό έστρεψε το όπλο ψηλά και πυροβόλησε στον αέρα

Απο τον αστυνομικό ζητήθηκε ακόμη να εξηγήσει τον λόγο που πέρασαν από την Πατησίων ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο καθώς άτομα είχαν ήδη να φτιάχνουν οδοφράγματα έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Ο αστυνομικός δήλωσε πως γνώριζε την εντολή ωστόσο εξήγησε πως πίστευε πως η εντολή αφορούσε το ρεύμα προς Πατήσια και όχι και τα δυο ρεύματα.