Προβλήματα στις πτήσεις λόγω ομίχλης

Με προβλήματα εκτελούνται από το πρωί της Τρίτης οι πτήσεις των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας ισχυρής ομίχλης. Από αργά το βράδυ της Δευτέρας πυκνή ομίχλη κάλυψε την περιοχή του αεροδρομίου με αποτέλεσμα οι πρωινές πτήσεις, που αρχίζουν περίπου στις 5 το πρωί, να πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση από 10 έως 50 λεπτά.
Μια πτήση της ΟΑ προς Μύκονο δεν εκτελέστηκε, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ η πτήση της AEGEAN προς Μυτιλήνη αναχώρησε μεν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στη Λέσβο, λόγω ομίχλης, και επέστρεψε στην Αθήνα.
Επίσης, η πτήση της ΟΑ 314 από Βηρυτό για Αθήνα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο ΔΑΑ και κατέληξε στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά μετά από μια ώρα προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ακόμη η πτήση της AEGEAN από Αθήνα για Χανιά, πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση αλλά το αεροσκάφος παραμένει στο αεροδρόμιο των Χανίων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Αθήνα.
Από τις 9 και μετά και μόλις βγήκε ο ήλιος, άρχισε σταδιακά να διαλύεται η ομίχλη και να ομαλοποιείται η κατάσταση των πτήσεων.
Πηγή: skai.gr