Πρύτανης ο Ι. Γρυσπολάκης

Παρά το γεγονός ότι οι πρυτανικές εκλογές διεξήχθησαν την Τετάρτη σε "πολεμική ατμόσφαιρα", τελικά ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης επανεξελέγη πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,8% έναντι 48,2% που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Γιάννης Φίλης.

Το μεσημέρι ομάδα κουκουλοφόρων άρπαξαν την κάλπη στην οποία ψήφιζαν οι φοιτητές ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της πρυτανείας.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η πρυτανεία του Πολυτεχνείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης επιτέλους ολοκληρώθηκαν σήμερα 27/8/2008, αν και πάλι αμαυρώθηκαν με την παρεμπόδιση της έκφρασης της βούλησης των φοιτητών, και έτσι το Ίδρυμα αποκτά διοίκηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν Πρυτανεία για την επομένη τετραετία, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελέσαμε σαν πρυτανεία κατά την τριετία 2005-2008, ενώ θα αφουγκραστούμε την φωνή και τις ενστάσεις όσων δεν μας ψήφισαν, φιλοδοξώντας κατά τη νέα θητεία μας να διορθώσουμε τα λάθη μας και να εκφράσουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ευχαριστούμε τους ανθυποψηφίους μας για το υψηλό επίπεδο του προεκλογικού αγώνα που διεξήγαγαν και που αποδεικνύει πως το Πολυτεχνείο Κρήτης διαγράφει πλέον μια ήρεμη και ασφαλή τροχιά.

Τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και η αντιμετώπισή τους επιβάλλει να βαδίσουμε όλοι ενωμένοι, με σύνεση, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, με γνώμονα και επιδίωξη ένα καλύτερο Πολυτεχνείο".

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολάκης και οι αντιπρυτάνεις Νικόλαος Βαρότσης και Μιχαήλ Πατεράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης κατέθεσε ένταση κατά του κύρους των εκλογών η οποία απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγω για εκλογές παρωδία ενώ και φοιτητές του ιδρύματος που ήταν αντίθετοι με την διεξαγωγή των εκλογών σε ανακοίνωση τους τονίζουν πώς ο αγώνας για να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος πλαίσιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζεται.


Πηγή: skai.gr