Στο μικροσκόπιο η σύμβαση

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Μεταφορών η προμήθεια του συστήματος ράδιοκάλυψης (GSMR) του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ.

Όπως αποκαλύφθηκε δόθηκαν προμήθειες, ύψους 7 με 8%, από τα μαύρα ταμεία της Siemens, για να εξασφαλιστεί συμβόλαιο από την ΕΡΓΟΣΕ, συνολικού ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων ο τρόπος με τον οποίο συντάχθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές καθώς και το κόστος της σύμβασης.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 38,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται ότι θα φτάσει τελικά τα 85 εκατομμύρια.

Η σύμβαση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών της Ντεμπεβεουά και Πλίμτον. Από τη Δευτέρα αρχίζει νέος γύρος συνακροάσεων στη Siemens Ελλάς.

Την ίδια ώρα, ριζικές αλλαγές στη στρατηγική και το καθεστώς λειτουργίας του ΟΣΕ, για την επιβίωση του Οργανισμού , προτείνει σε απόρρητη εισήγησή του προς τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο Κωστής Χατζηδάκης προτείνει μεταξύ άλλων εθελουσία έξοδο για τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους, περικοπή του επενδυτικού προγράμματος κατά το ήμισυ.

Προτείνει επίσης ιδιωτικοποίηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, άμεση περικοπή των ζημιογόνων δρομολογίων και ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πηγή: skai.gr