Siemens: Νέα στοιχεία και καταθέσεις

Στοιχεία που συνέλεξε μια αμερικανική δικηγορική εταιρεία, από τον εσωτερικό διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στηSiemens, προσκόμισε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που ερευνά την υπόθεση με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens ο συνήγορος της μητρικής εταιρείας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στα στοιχεία αυτά δεν καταγράφονται ευθύνες για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, υπόμνημα στο οποίο περιγράφει την διαδικασία υπογραφής της σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και Siemens το 1998, υπέβαλε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου Χρήστος Καζαντζή, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, που είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγορών Δημήτρη Νέγρη, Ζηνοβία Νέγρη κατέθεσε ότι άνοιξε λογαριασμό γιατί ήθελε να διευκολύνει τον Ηλία Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens, ο οποίος και τον διαχειριζόταν.

Η κ. Νέγρη έχει προσκομίσει στοιχεία για την κίνηση του "επίμαχου λογαριασμού" από το 2005 -2008 όμως ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει στοιχεία από το 1993 ως το 2005.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens και για την Παρασκευή ο πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών Δημήτρης Νέγρης.

"Για καραμπινάτο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ" έκανε λόγο ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η σύμβαση με την γερμανική εταιρεία υπεγράφη την περασμένη δεκαετία και αφορά απευθείας αναθέσεις και τροποποιήσεις συμβάσεων που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Καραχάλιος σημείωσε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όποιοι εμπλέκονται ακόμα και εάν πρόκειται για στελέχη της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr