ΔΕΗσεις για ρεύμα...

Να αποδεσμεύσουν  μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που έχουν καταλάβει στον Αχελώο αποφάσισαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά από σύσκεψη με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές κάλεσαν τη ΔΕΗ να μειώσει κατά 50% την ενέργεια στις βιομηχανίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για οικιακή χρήση.

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος προκάλεσαν την οργή  των καταναλωτών και ολόκληρων επαγγελματικών ομάδων, που φαίνεται πως πληρώνουν την ανταρσία ορισμένων γενικών διευθυντών της επιχειρησης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπουργό Αναπτυξης κ. Φώλια, κάνουν συνδικαλισμό πολυτελείας στηρίζοντας τους απεργούς.

•  • •

Την Παρασκευή πολλοί δρόμοι έμειναν χωρίς σηματοδότες, ενώ  η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 500 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία από τη στιγμή που άρχισαν οι διακοπές ρεύματος ξεπερνούν τις 2.300.

Αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος η Ομοσπονδία Εμπόρων Θεσσαλονίκης προειδοποίησε με προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν το τίμημα επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρονται για την διάλυση του ταμείου τους ΟΑΠΔΕΗ που εντάσσεται σε δύο ταμεία με μικρότερες, όπως λένε οι εργαζόμενοι, παροχές.

Επίσης, μειώνεται η επικουρική τους σύνταξη κατά 23%, και αυξάνονται τα όρια ηλικίας κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων.

Πηγή: skai.gr