Κλείσιμο

Αντεπίθεση Χριστόδουλου

Στο χθεσινό κήρυγμά του από τη Μονή Πεντέλης, ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για γενική, κατευθυνόμενη και συστηματική επίθεση κατά της Εκκλησίας και κάλεσε εκείνους που - όπως είπε - εκβιάζουν και προαναγγέλουν νέες αποκαλύψεις και για άλλους μητροπολίτες να σταματήσουν αυτή την τακτική. Έκανε λόγο για υποκρισία όσων μεταδίδουν προϊόντα υποκλοπής, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζουν το σχετικό νόμο, ενώ άφησε αιχμές και κατά της κυβέρνησης : «φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιείται η εκκλησία για να ξεχάσουμε άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως το κυπριακό, το ασφαλιστικό και το αγροτικό», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η παρέμβαση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη Ανθιμου, που μίλησε για ασύστολα ψεύδη, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να σταματήσουν τις αποκαλύψεις και τους πιστούς να κλείνουν τις τηλεοράσεις τους όταν μεταδίδονται σχετικά θέματα.
Στο μεταξύ, η Αρχιεπισκοπή, έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία του κυρίου Χριστόδουλου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση των σατανιστών Ασημάκη Κατσούλα, καθώς και μια σειρά άλλων επιστολών του για διάφορες υποθέσεις. Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, το περιβάλλον του κυρίου Χριστόδουλου προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου να προλάβει τη δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας του. Προηγουμένως είχε δει το φως της δημοσιότητας επιστολή του προς τις δικαστικές Aρχές της Μαγνησίας, όταν ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος, με την οποία ζητούσε την ευνοϊκή αντιμετώπιση κατηγορούμενου για εμπόριο ναρκωτικών.
Πηγή: skai.gr