Διώκονται για κατοχή όπλων

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται το μεσημέρι της Πέμπτης τα 9 από τα 11 άτομα που προσήχθησαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στην περιοχή του Ηρακλείου.

Τους έχει ασκηθεί δίωξη για κατοχή όπλων και για εκβιασμό.

Μεταξύ αυτών και δύο φρουροί ιδιωτικής εταιρείας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και ένα στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Τυμπακίου .

Σε βάρος τους υπήρχαν καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν μέσα σε σπηλιά και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό υποπολυβόλο "Τόμσον", τέσσερα πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκανο), τέσσερις γεμιστήρες "G3" και "Τόμσον", ένα κλείστρο "Τόμσον" και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Ακόμη, βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων (επιμελώς κρυμμένο σε κορμό δένδρου) και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση και περαιτέρω έλεγχο. Εφόσον προκύψουν κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων θα παραπεμφθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες του Ρεθύμνου εκφράζουν την ισχυρή τους θέληση για πάταξη της εγκληματικότητας και για την εμπέδωση αισθήματος δικαίου και ασφάλειας στο νομό.

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου παρρεθυμνιωτική εκδήλωση για την εγκληματικότητα.

 

Πηγή: skai.gr