Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι δεν αποδεικνύεται ούτε πιθανολογείται η διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και αξιόποινων πράξεων από τους ένστολους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Οικονομίας. Στην ΕΔΕ αναφέρεται ότι οι συγκεντρωμένοι συναθροίσθηκαν ήσυχα και χωρίς όπλα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο συνταγματικός νομοθέτης. Τονίζεται ακόμη πως οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ζήτησαν τη διάλυση της συγκέντρωσης χωρίς τη γνώμη εισαγγελικών λειτουργών, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να κινδυνεύσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση είχε δεχθεί τα πυρά της κυβέρνησης με κορυφαία τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Φλωρίδη που είχε μιλήσει για ένοπλη στάση.
«Η συνέχεια θα είναι πολύ οδυνηρή για τον κ. Φλωρίδη», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία θα υποβάλλει μηνύσεις.
Πάντως, ερωτηθείς σχετικά ο κ.Φλωρίδης, δήλωσε άγνοια για το πόρισμα της συγκεκριμένης ΕΔΕ, και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναμένουμε τα πορίσματα της αστυνομίας και του λιμενικού προκειμένου να σχηματισθεί ολοκληρωμένη άποψη.
Πηγή: skai.gr