Royal Olympic Cruises: άνεργα κινδυνεύουν να μείνουν 1500 άτομα

Τον άμεσο κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας κρουαζιερόπλοιων «Royal Olympic Cruises», η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση, επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, με την πρόωρη άρση του καμποτάζ, παραδίδει το Αιγαίο στις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες και αναφέρει ότι η εν λόγω, συμφερόντων Ποταμιάνου-Λοϊζου, είναι η μόνη από τις 19 ανάλογες ελληνικές εταιρείες που έχει απομείνει υπό την σημαία της χώρας μας.
Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ιωάννα Πανοπούλου διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές του κλάδου ότι τα προβλήματα απασχόλησης που προκύπτουν στις ναυτιλιακές εταιρείες «ΟΛΥΜΠΙΚ» και «ΦΕΣΤΙΒΑΛ», ιδιοκτησίας Ποταμιάνου, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα απασχόλησης της Ναυτιλίας, θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη.
Οι εργαζόμενοι θα παραχωρήσουν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ανακοινώσουν τα περαιτέρω βήματά τους ενώ ζητούν από το υπουργείο να μεσολαβήσει θετικά, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας τους.
Πηγή: skai.gr