Ουδέν νεότερο για την υπόθεση Άλεξ

Ελεύθερος αφέθηκε και ο 13χρονος, ο μεγαλύτερος από τα δυο αδέλφια στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, σύμφωνα με άλλωστε με όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους.

Με την κατάθεσή του τη Δευτέρα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Γεωργίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών όλων των ανήλικων αγοριών.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο μοιραίο επεισόδιο της 3ης Φεβρουαρίου του 2006, που οδήγησε στο θάνατο του 11χρονου Άλεξ.

Όπως φέρεται να υποστήριξε, έκανε παρέα με τους συγκατηγορούμενούς του, αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό, ευθυγραμμιζόμενος, έτσι, με τον μικρότερο αδελφό του, ηλικίας 12 ετών, που την περασμένη Παρασκευή, είχε απολογηθεί στον ανακριτή.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο ειδικός εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει τους ανήλικους σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα πέντε παιδιά διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και από κοινού, που τελέστηκε από δράστες ανηλίκους, και για περιύβριση νεκρού από κοινού.

Οι γονείς και κηδεμόνες, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να πάρουν κλήσεις για να απολογηθούν στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης, κατηγορούνται για το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Πηγή: skai.gr