Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι. Ενισχύονται οι δυνάμεις

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που έδιναν όλη την νύχτα οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή της Περαχώρας παραμένει σε εξέλιξη με πολλά διάσπαρτα μέτωπα σε λοφώδη και δύσβατη περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Η φωτιά δεν κατευθύνθηκε προς την πόλη όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν για μεγάλο μέρος της ημέρας προκάλεσαν  έκταση στην πυρκαγιά.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε χθες η μονή η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες από την Πυροσβεστική για εκκένωση δύο μονών όμως τελικά αποδείχτηκε πως είχε γίνει μπέρδεμα διότι το γηροκομείο σχετίζεται με το μοναστήρι.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ & 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, Εθελοντές & υδροφόρες της περιφέρειας & ΟΤΑ.  Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Την εκτίμηση ότι η φωτιά που ξέσπασε χθες κοντά στο Λουτράκι, στα Γεράνεια Όρη οφείλεται 100% σε βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ εξέφρασε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης. Όπως δήλωσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά είχε μείνει το μισό Λουτράκι χωρίς ρεύμα.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου τόνισε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη, καθώς είναι πολύ μεγάλη η έκταση, περίπου στα 7 χιλιόμετρα. Προσέθεσε ότι τις προσπάθειες πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ενισχυμένοι άνεμοι. Ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την οριοθετήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω των ανέμων που προς το μεσημέρι ενισχύθηκαν σημειώνονται πολλές αναζωπυρώσεις.


Πηγή: skai.gr