Αναβολή στη δίκη της 19χρονης που άφησε το βρέφος. Τι είπε ο δικηγόρος της

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε η 19χρονη μητέρα, η οποία εγκατέλειψε το βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας, μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ. Λίγο νωρίτερα, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου η 19χρονη μητέρα που είναι κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο μετά την εγκατάλειψη του μωρού της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή στη δίκη της προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης. 

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

Όπως ανέφεραν αρχικές πληροφορίες η  19χρονη αναμενόταν να ζητήσει αναβολή της υπόθεσης της, ενώ έχει ζητηθεί η εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.


Ο δικηγόρος της δήλωσε στον ΣΚΑΪ: 

"Είναι άσπρη σαν το πανί. Την είδα χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι αστυνομικοί την παρακαλούν να φάει καθώς είναι λεχώνα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δεν δέχεται να φάει τίποτα αυτές τις μέρες."
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός