Κλείσιμο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι.

Όπως αναφέρει το σάιτ argolikeseidhseis.gr ο δικηγόρος του Γάλλου Νίκος Εμμανουηλίδης τόνισε ότι αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που έχει στην κατοχή του ο ΣΚΑΪ ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει.

Η έρευνα φανερώνει επίσης ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Αρνητικό πάντως ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο δικηγόρος του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία.

Στην αρχική του κατάθεση στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, o Γάλλος φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.