Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα μαχαιρώματα-61 συλλήψεις

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή γύρω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί αλλεπάλληλα αιματηρά επεισόδια, προκαλώντας την ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. 

Κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν συνολικά 160 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 61, διότι δεν κατείχαν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, Αλγερίας κ.ά. που οδηγούνται στα αρμόδια τμήματα αλλοδαπών προκειμένου -όπως έγινε γνωστό- να εφαρμοστεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των διευθύνσεων Αστυνομίας, 'Αμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στόχος της ήταν η «πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες», ενώ επισημαίνεται ότι «παρόμοιες δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω περιοχή καταγγέλθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα επαναλαμβανόμενα επεισόδια, κυρίως μεταξύ αλλοδαπών. Πιο πρόσφατο ήταν αυτό του περασμένου Σαββάτου, ανάμεσα σε πακιστανικής καταγωγής άνδρες που συνεπλάκησαν, ενώ τραυματίστηκαν δύο εξ αυτών, ο ένας από πυροβόλο όπλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα κρατούσαν μαχαίρια, σιδηρολοστούς κ.ά. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή το επεισόδιο είχε λήξει, ενώ προσήχθησαν επτά άτομα για εμπλοκή στο συμβάν, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο που αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ