Επίσκεψη Δένδια στις ΗΠΑ για σειρά σημαντικών επαφών

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μάικ Πομπέο, αρχίζει αύριο Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος έχει καταθέσει το νομοσχέδιο που προβλέπει αναθεώρηση της στρατηγικής της Ουάσιγκτον στην ανατολική Μεσόγειο με έμφαση την συνεργασία με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί σε πρώτη φάση από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αλλά πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια και την κάτω αίθουσα το Κογκρέσου, την Βουλή των Αντιπροσώπων, προτού σταλεί προς κύρωση στον πρόεδρο.

Ο κ. Δένδιας θα μετάσχει επίσης στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας, που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, στις 17 και 18 Ιουλίου.

Τέλος θα παραστεί μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, καθώς και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την εκδίωξη των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή και τις σχετικές δράσεις του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Πηγή: skai.gr