Κλείσιμο

Πρόεδρος ΑΜΕΑ: Ελεεινή η δήλωση Πολάκη, ο Πρωθυπουργός πρέπει να τον πάψει

«Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον κ. Πολάκη. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να τον παύσει διότι έχει ξεπεράσει πολύ καιρό τα εσκαμμένα.»  Δήλωσε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σχολιάζοντας στον Real Fm την επίθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Ο Πολάκης πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κρατούν αυτόν τον άνθρωπο στην κυβέρνηση». Τόνισε ο κος Βαρδακαστάνης, προσθέτοντας πως η δήλωση Πολάκη ήταν ελεεινή.

«Είναι ελεεινή δήλωση γιατί ο υπουργός έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους νόμους, να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων και να είναι υπουργός όλων και όχι της ομαδούλας που εκπροσωπεί.

«Το να χαρακτηρίζεις ευεργέτημα τη διάταξη νόμου η οποία θεσπίστηκε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει υφιστάμενες ανισότητες σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, είναι ελεεινό και μάλιστα να το λέει αυτός που αποκαλείται Αριστερός υπουργός. 

Ο κ. Κυμπουρόπουλος διορίστηκε το 2016, με απόφαση ποιου υπουργού διορίστηκε; Ο ''Αριστερός υπουργός'' κάνει και ευεργετήματα; Έχουμε και αριστερές ''Φρειδερίκες'' ; », Διερωτήθηκε

Σε κάθε περίπτωση ο  Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  εξέφρασε την άποψη ότι ο κος Κυμπουρόπουλος δεν μπορεί να λέει ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θέλουν μόρια. 

«Βεβαίως και θέλουμε γι' αυτό τα έχουμε περάσει στο Σύνταγμα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θέλουμε επιδόματα όταν χιλιάδες άτομα με αναπηρία, ιδίως στην κρίση, ζουν από αυτά .» επεσήμανε.

«Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Θα έπρεπε να είναι υπερήφανος γιατί έκανε τη χρήση ενός μέσου που κέρδισε το αναπηρικό κίνημα από τους αγώνες του. Αυτά δεν μας τα χάρισε κανένας, δεν είναι ευεργετήματα αυτά, δεν είχαμε κομματική, πολιτική ή κρατική ελεημοσύνη δια νόμων». Κατέληξε.

Με πληροφορίες από Real