Ελεύθεροι με όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις μαραθώνιες ομολογίες τους, οι ποινικολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που ερευνώνται για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Στον κ. Λυκουρέζο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, συν την υποχρέωση να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές ανά μήνα. Στον κ. Παναγόπουλο επιβλήθηκε απλώς απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Στην απολογία του ο κ. Λυκουρέζος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών και αντέκρουσε τις μαρτυρικές καταθέσεις που τον θέλουν να έχει εκβιάσει τον κατάδικο επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Τόνισε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να του αποδίδεται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση από το 2014 εφόσον η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου άρχισε φέτος τον Ιανουάριο.

Υποστήριξε πως ουδέποτε επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Φλώρο, ούτε τον επισκέφτηκε στην φυλακή, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος καλείται να απολογηθεί για τις καταγγελίες ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για σειρά εγκλημάτων.

Στην σφαίρα της φαντασίας απέδωσε την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, στο δικό του υπόμνημα, ο κ. Παναγόπουλος.

Αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση με τα μέλη της μαφίας, σημειώνοντας πως επισκέφτηκε μόνον μία φορά τον φερόμενο ως ηγέτη του κυκλώματος, στις φυλακές, ώστε να εξυπηρετήσει συνάδελφό του.

Σημείωσε ακόμα πως ανέλαβε την εκπροσώπηση του επίσης δικηγόρου Γεώργιου Αντωνόπουλου, που έχιε συλληφθεί για σχέσεις με την μαφία του Κορυδαλλού, το 2017, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης από το 2014.

Ο κ. Παναγόπουλος διερωτήθηκε μάλιστα αιχμηρά γιατί ο Αριστείδης Φλώρος δεν κατήγγειλε απόπειρα εκβίασης εξ αρχής, την στιγμή μάλιστα πως εκπροσωπούνταν από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου