Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για Λυκουρέζο - Παναγόπουλο

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα περάσουν το Σαββατοκύριακο οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Οι δύο δικηγόροι έλαβαν προθεσμία από τον εφέτη ειδικό ανακριτή για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Και οι δύο διώκονται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζεος αναφώνησε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θρασύβουλο Κονταξή, «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».