Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά η Τουρκία

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ακάρ υπέδειξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών που πρέπει να παραμένουν αποστρατικοποιημένα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων.

«Από τον Έλληνα ομόλογό μου στα πλαίσια των ειλικρινών σχέσεών μας περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό το ζήτημα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν S- 300. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των χωρών αυτών στο θέμα αυτό.. Η Τουρκία, ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στις διμερείς της σχέσεις και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου», υπογράμμισε ο Χουλούσι Ακάρ. 

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ μεταδόθηκαν ως έκτακτη είδηση στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και έρχονται λίγες μόλις ημέρες έπειτα τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι «οι διεκδικήσεις της Τουρκίας παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση».





Πηγή: skai.gr