Κλείσιμο

Λασίθι: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σκαρφάλωσαν σε ταράτσες. Στα 3 μέτρα το νερό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ στήθηκε στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, Λασιθίου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 4 άτομα.

Τα άτομα είχαν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.Παράλληλα ολοκληρώθηκαν επιχειρήσεις απεγκλωβισμών και σε άλλα σημεία του νησιού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που εγκλωβίστηκαν λόγω κακοκαιρίας, εκεί, στα 18.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, κι έτσι άμεσα ενημερώθηκε και επιχείρησε μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ.

Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή». Είχε τονίσει ο κος Λαγουδάκης

Ωστόσο δεν επρόκειτο για την μοναδική επιχείρηση απεγκλωβισμού στη συγκεκριμένη περιοχή που "δοκιμάζεται" από αυτήν την κακοκαιρία.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια.

Η μία αφορούσε πάλι 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους σώσουν ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί και τελικά η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Πηγή: neakriti.gr