Κύκλωμα Μαστρωπών: Πώς «έπεισαν» φοιτήτριες. Σοκάρει μαρτυρία 20χρονης(vid)

«Σε κάθε συνάντηση επέμενε να δοκιμάσουμε την νέα πρόκληση που μας ανοίγεται και πως είναι μια καινούργια εμπειρία. Η Μ…… και εγώ σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να κερδίσουμε μερικά χρήματα, καθώς τόσο εγώ όσο και αυτή τα είχαμε ανάγκη».

«Καθημερινά πραγματοποιούσα περίπου τέσσερα ερωτικά ραντεβού, αλλά τύχαινε να υπάρχουν και κάποιες μέρες με ένα ή και καθόλου ραντεβού». «Μου έλεγε διαρκώς πως αυτός πληρώνει για να με διαφημίζει στους πελάτες μέσω διαδικτύου και του χρωστάω μεγάλη χάρη, που μου άνοιξε τα μάτια, τονίζοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να δουλεύω όσο το δυνατόν συχνότερα και να μην επικαλούμαι δικαιολογίες για να αποφεύγω τη δουλειά. Εγώ διαρκώς του ξεκαθάριζα πως αυτή η δουλειά δεν είναι όλη μου η ζωή, είναι προσωρινή λύση και πως έχω ως πρώτη προτεραιότητα τη σχολή μου».

Τα παραπάνω αποτελούν τμήματα της κατάθεσης 20χρονης φοιτήτριας, μιας από τις 15, που είχαν πέσει στα «νύχια» κυκλώματος σωματεμπορίας και περιγράφει τον τρόπο προσέγγισης του 22χρονου «στρατολόγου», την άσκηση έντονης ψυχολογικής πίεσης και την εξώθησή της στην πορνεία. Το κύκλωμα, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, είχε καταφέρει να εκπορνεύσει και μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, ενώ διαφήμιζε τις κοπέλες και τις παροχές τους σε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας κλείνονταν τα ερωτικά ραντεβού.

Η μοιρασιά

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στα κορίτσια ένα… ανώτερο life style και μεγάλη ζωή. Το κύκλωμα έκλεινε 30 ωριαία ραντεβού την ημέρα τα οποία χρέωνε 140 ευρώ την ώρα ανάλογα με τις παροχές. Από αυτά τα 70 ευρώ έπαιρνε η κοπέλα, 50 ευρώ ο αρχηγός ο οποίος είναι ένας 48χρονος φωτογράφος και 20 ευρώ ο μεταφορέας που πήγαινε τα κορίτσια στα ερωτικά ραντεβού. Τα συνολικά κέρδη φαίνεται να ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 14 μέλη του κυκλώματος, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι 11 επιπλέον άτομα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο το κύκλωμα είχε εξωθήσει στην πορνεία 45 γυναίκες. Το κύκλωμα πέρα από τον 48χρονο «αρχηγό»-φωτογράφο είχε τρεις «στρατολόγους», τέσσερις «τηλεφωνήτριες», τρεις οδηγούς και έναν «προγραμματιστή» που συντηρούσε και ανανέωνε την ιστοσελίδα.

Η προσέγγιση


Η 20χρονη φοιτήτρια περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς την προσέγγισε το κύκλωμα και όλα τα βήματα έως ότου ξεκινήσει τα ερωτικά ραντεβού.

«Το έτος 2017 έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα στο Τμήμα ………… , με αποτέλεσμα να μετακομίσω στην Αθήνα για σπουδές. Στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018 σε μια νυχτερινή μας έξοδο με τη φίλη μου την Μ……. πήγαμε σε ένα μπαρ στην Αθήνα όπου εκείνη την περίοδο εργαζόμουν ως μπαργούμαν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, μας προσέγγισε ένας άνδρας με το όνομα Δημήτρης, ο οποίος μιλούσε ασταμάτητα για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να αποκτήσει χρήματα. Τον είχα δει και άλλες φορές να προσεγγίζει νεαρές κοπέλες και να συνομιλεί μαζί τους. Στη συνέχεια μας είπε πως θα μεριμνούσε να μας φέρει σε επαφή με έναν φίλο του, ο οποίος θα μας φωτογράφιζε ημίγυμνες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Αρχικά το απορρίψαμε αλλά τις επόμενες ημέρες τηλεφωνούσε διαρκώς».

Η φοιτήτρια και η φίλη της, έχοντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα στις αρχές Ιανουαρίου 2019 αποφάσισαν να δεχθούν.

«Μεταβήκαμε με ταξί σε ένα διαμέρισμα, κάπου κοντά στη Γλυφάδα, όπου ο Δημήτρης μάς σύστησε στον υπεύθυνο του γραφείου, τον οποίο λέγανε Τάσο. Μας εξήγησε τις λεπτομέρειες της δουλειάς. Λίγες ημέρες αργότερα επιστρέψαμε και αφού βγάλαμε τα ρούχα μας φωτογραφηθήκαμε από τον Τάσο γυμνές. Αργότερα οι φωτογραφίες μας, χωρίς φυσικά να φαίνονται ευδιάκριτα τα πρόσωπά μας, αναρτήθηκαν στο σάιτ του γραφείου», καταθέτει η νεαρή κοπέλα.

Τα ραντεβού

Αμέσως μετά τη «γυμνή» διαφήμιση, οι κοπέλες ενημερώνονταν από τις τηλεφωνήτριες ή τους οδηγούς που τις μετέφεραν για τα κανονισμένα ερωτικά ραντεβού. Η 20χρονη φοιτήτρια καταθέτει σχετικά: «Εμένα συνήθως με μετέφερε στα ερωτικά ραντεβού ένας άνδρας με το όνομα Βασίλης και μια φορά με μετέφερε ο Γιάννης. Καθημερινά, πραγματοποιούσα περίπου τέσσερα ερωτικά ραντεβού, αλλά τύχαινε να υπάρχουν κάποιες μέρες με ένα ή και καθόλου ραντεβού. Τα ραντεβού από όσο γνωρίζω τα έκλειναν διαφορετικές τηλεφωνήτριες, οι οποίες ενημέρωναν τον οδηγό και ο οδηγός με τη σειρά του εμάς. Από κάθε ραντεβού, λαμβάναμε από τον πελάτη το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, από τα οποία κρατούσαμε τα 70 και τα υπόλοιπα τα δίναμε στον οδηγό. Τυχόν χρήματα από επιπρόσθετες ερωτικές υπηρεσίες, τα λεγόμενα έξτρα, ή φιλοδωρήματα των πελατών, τα κρατούσαμε εμείς. Ολο αυτό το διάστημα που δούλευα ως εκδιδόμενη ο Δημήτρης ήταν πολύ πιεστικός και όποτε αρνούμουν να εργαστώ, είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε λόγω προσωπικών μου λόγων, αυτός γκρίνιαζε έντονα και ασκούσε έντονη ψυχολογική πίεση αναγκάζοντάς με να εργάζομαι σχεδόν καθημερινά»…
Πηγή: skai.gr